O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI IBORALARNING ISHLATILINISH SHAKLLARI - Najmiddinova Roziya, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi iboralarning qo‘llanilish shakllari, ularning tuzilishi, semantik xususiyatlari hamda funksional vazifalari qiyosiy tahlil qilingan. Iboralar tilning obrazlilik darajasini oshiruvchi, ma’no nozikliklarini ifodalovchi muhim birliklar bo‘lib, har ikkala tilning leksik-semantik tizimida alohida o‘rin tutadi. Maqolada iboralarning kelib chiqish manbalari, ularning grammatik tuzilishi hamda nutq jarayonidagi uslubiy vazifalari ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek tillarida uchraydigan frazeologik birliklarning o‘xshash va farqli jihatlari misollar orqali ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari iboralardan to‘g‘ri foydalanish, ularni tarjima jarayonida adekvat talqin qilish va til o‘rganuvchilar uchun samarali o‘quv jarayonini tashkil etishda muhim ahamiyatga ega ekanini ta’kidlaydi.