TEXNIK MATNLARDA BIRLIK VA KO‘PLIK KATEGORIYASINING TARJIMADA IFODALANISHI - Po‘latova Xulkaroy Muzaffar qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada texnik matnlarda birlik va ko‘plik kategoriyasining o‘ziga xos xususiyatlari va ularning tarjimada to‘g‘ri ifodalanish masalalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Til tizimida grammatik son kategoriyasi muhim sintaktik-semantik vazifalarni bajaradi va ayniqsa texnik matnlarda mazmunning aniqligi, texnik me’yorlarning to‘g‘ri ifodalanishi, detallarning soni, elementlarning miqdori va qurilmalar tavsifidagi aniqlikni belgilaydi. Maqolada ingliz va o‘zbek texnik matnlari o‘rtasidagi grammatik son kategoriyasining o‘zaro farqlari, tarjima jarayonida yuzaga keladigan xatoliklar, ularni bartaraf etish yo‘llari hamda zamonaviy tarjimon uchun zarur bo‘lgan kompetensiyalar yoritiladi.