AHOLI ISTE’MOL TARKIBIDAGI O‘ZGARISHLAR - Qodirov Behzod Tolibjon o‘g`li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Aholi iste’mol tarkibidagi o‘zgarishlar zamonaviy jamiyat taraqqiyotining muhim ko‘rsatkichlaridan biri hisoblanadi. Iqtisodiy rivojlanish, demografik jarayonlar, hududiy va sotsiokonomik omillar hamda madaniy qadriyatlarning o‘zgarishi natijasida aholining iste’mol tarkibi ham sezilarli darajada o‘zgarib bormoqda. Bu jarayon izchil o‘rganilayotgani bois aholining turmush tarzi, ijtimoiy ehtiyojlari va harid qobiliyatida kuzatilayotgan dinamik tendensiyalar o‘z aksini topmoqda. Mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishi, aholi daromadlarining oshishi hamda yashash sifatining yaxshilanishi aholining iste’mol xarajatlarida hamda iste’mol qilish strukturasi va ustuvor yo‘nalishlarida yangi o‘zgarishlarga sabab bo‘layapti.