SPORT FAOLIYATINING ORGANIZMNING IMMUN TIZIMIGA TA’SIRI - Xatamov Nurbek Boliyevich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sport faoliyatining inson organizmining immun tizimiga qanday ta’sir ko‘rsatishi o‘rganildi. Sport va jismoniy faollikning immunitetga ijobiy ta’siri, uning kuchayishi va himoya mexanizmlarining yaxshilanishi ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Shuningdek, sport bilan shug‘ullanishning immunitetni pasaytiruvchi holatlari ham ko‘rib chiqildi.