SUN'Y INTELLEKT ALGORITMLARINING MATEMATIK ASOSLARI - Sharopova Muhabbat Arabovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Sun'iy intellekt algoritmlarining matematik asoslari ularning samarali ishlashi va rivojlanishining poydevorini tashkil etadi. Ushbu asoslar statistikadan, algebra, hisoblash nazariyasi, optimallashtirish va ehtimollik nazariyasidan kelib chiqadi. Sun'iy intellekt tizimlarining murakkabligi va ularga qo‘yiladigan talablar matematik modellashtirish va tahlil usullarining rivojlanishini talab qiladi, bu esa algoritmlarning aniq va samarali ishlashiga yordam beradi.