ICHKI AUDIT VA FIRIBGARLIK XAVFINI KAMAYTIRISH: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Shakirova Shaxzoda Ibroximxo'ja qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ichki audit tashkilot faoliyatining moliyaviy barqarorligi, samaradorligi va qonuniyligini ta’minlashda muhim mexanizm hisoblanadi. Bugungi global iqtisodiyotda firibgarlik holatlarining ko‘payishi, raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga kelayotgan yangi xavf va xatarlar ichki auditning ahamiyatini yanada oshirmoqda. Ichki audit tizimini takomillashtirish orqali firibgarlikni erta aniqlash, oldini olish va korporativ boshqaruv samaradorligini oshirish mumkin. Zamonaviy yondashuvlar, jumladan, riskka asoslangan audit, sun’iy intellekt va raqamli texnologiyalarni qo‘llash, shuningdek, xodimlar o‘rtasida korrupsiyaga qarshi madaniyatni shakllantirish firibgarlik xavfini sezilarli darajada kamaytiradi.