ARAB TILIDAGI FE’L ZAMONLARI VA O'ZBEK TILIDAGI ZAMONLAR TAQQOSLAMASI - Nuriddinova Chexroza Shuxrat qizi,; Baxtiyarova Fotimaxon Sodiqovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada arab va o‘zbek tillaridagi fe’l zamonlari tizimi qiyosiy tahlil asosida o‘rganiladi. Arab tilida fe’l zamonlari asosan maziy (o‘tgan zamon) va muzore (hozirgi va kelajak zamon) shakllarida ifodalanadi, o‘zbek tilida esa o‘tgan, hozirgi va kelajak zamonlar mustaqil grammatik shakllar bilan ifodalanadi. Arab tilidagi zamonlar fe’l ildizidagi unli tovushlar o‘zgarishi orqali belgilanadi, o‘zbek tilida esa zamon qo‘shimchalari va yordamchi fe’llar orqali ifoda topadi. Maqolada har ikki til misollar orqali taqqoslanadi, ularning o‘xshash va farqli jihatlari aniqlanadi hamda tarjima va til o‘rgatishdagi amaliy ahamiyati ko‘rsatib beriladi.