KOXLEAR IMPLANTLI BOLALARNI TA’LIM TARBIYASI - Tashmetova Sevinch Alisher qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada koxlear implantatsiyadan o’tgan bolalarning ta’lim-tarbiyasi masalalari yoritilgan. Unda koxlear implant nima ekani, u orqali eshitish imkoniyatiga ega bo’lgan bolalarning psixologik, ijtimoiy va akademik rivojlanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, maxsus pedagogik yondashuvlar, logopedik va psixologik yordam, o’qituvchilarning tayyorgarligi hamda oilaning o’rni haqida ilmiy asoslangan fikrlar keltirilgan. Maqola ta’lim tizimida koxlear implantli bolalarga yanada samarali yondashuvlar ishlab chiqish uchun metodik tavsiyalarni ham taklif etadi.