BANK TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHDA ILG‘OR XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASINI QO‘LLASH YO‘LLARI - Samatov Sherzod, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Maqolada bank tizimini takomillashtirish jarayonida ilg‘or xorijiy davlatlar tajribasidan foydalanish masalalari yoritilgan. Unda xalqaro moliya institutlari hamda rivojlangan mamlakatlar bank amaliyotidagi zamonaviy yondashuvlar, ularning ijobiy jihatlari va milliy bank tizimiga moslashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor bank xizmatlari sifatini oshirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, mijozlar uchun qulay shart-sharoitlar yaratish hamda banklarning barqarorligini ta’minlash yo‘llariga qaratilgan. Shu bilan birga, xorijiy tajribani o‘zlashtirishda mahalliy sharoit va iqtisodiy muhitni inobatga olish zarurligi ta’kidlanadi.