KORPORATIV MOLIYAVIY QARORLARNING BOZOR FAOLLIGIGA KO‘RSATADIGAN TA’SIRINI TAHLIL QILISH - Isamuhammedova Shahnoza Fatxullo qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Bozor iqtisodiyotida kompaniyalar o‘z faoliyatlarini moliyaviy qarorlar asosida tashkil etadilar. Ushbu qarorlar nafaqat kompaniyaning o‘zining iqtisodiy holatini, balki uning tashqi bozor muhitiga ta’sirini ham belgilaydi. Kompaniyaning moliyaviy qarorlari, odatda, uning investitsiya faoliyati, moliyaviy tuzilmasi va dividend siyosatiga bog‘liq bo‘ladi. Ushbu maqolada, korporativ moliyaviy qarorlarning bozor faolligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Bunday qarorlar kompaniyaning umumiy bozor iqtisodiyoti, investorlarning hissiyotlari va aksiyalarning bozor qiymatiga bevosita ta’sir qiladi.Korporativ moliyaviy qarorlar kompaniyaning o‘z resurslarini qanday boshqarish va taqsimlashni belgilaydi. Moliyaviy qarorlar kompaniyaning o‘zining moliyaviy salohiyatini qanday amalga oshirishi kerakligi haqida qarorlar qabul qilishni talab qiladi. Bu qarorlar o‘zaro aloqada bo‘lib, kompaniyaning strategik maqsadlariga erishishda yordam beradi.