DAVLAT – XUSUSIY SHERIKLIK ASOSIDA OILAVIY NODAVLAT MAKTABGACHA TA’LIM FAOLIYATI SAMARADORLIGINI TAMINLASH - Muhiddinova Iroda Zohir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola davlat-xususiy sheriklik (DXSH) modelining oilaviy nodavlat maktabgacha ta'lim faoliyatidagi samaradorligini tahlil qiladi. Maqolada DXSH ning ta'lim tizimida innovatsion yondashuvlar, resurslarni samarali taqsimlash va o'qituvchilar malakasini oshirishdagi roli ko'rib chiqiladi. Shuningdek, oilalar va jamiyatning ta'lim jarayonidagi ishtiroki, ta'lim sifatini oshirish va bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta'kidlanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, DXSH modeli maktabgacha ta'limda barqarorlikni oshirib, ta'lim xizmatlarining sifatini yaxshilashga yordam beradi. Maqola, shuningdek, monitoring va baholash tizimlarining ta'lim sifatini doimiy ravishda kuzatish va takomillashtirishdagi ahamiyatini yoritadi. Natijada, DXSH modeli bolalar uchun sifatli ta'lim imkoniyatlarini kengaytiradi va kelajak avlodlar uchun ta'lim sifatini ta'minlashda muhim rol o'ynaydi.