ISLOM BANKINING MAHSULOTLARINI JORIY ETISH MAHSULOTLARINI KENGAYTIRISH ISTIQBOLLARI - Sohibov Asilbek To‘lqinjon o‘gli, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Islom banklarining mahsulotlarini joriy etish va ularni kengaytirish istiqbollari haqida so'z yuritadi. Mualliflar Islom moliyasining asosiy tamoyillari, shu jumladan, riba (foyda olish) va garar (noaniqlik) kabi taqiqlangan amallarni hisobga olgan holda, yangi bank mahsulotlarini yaratishning zarurligini ta'kidlaydilar. Maqolada Islom banklarining moliyaviy mahsulotlarining hozirgi holati, ularning iqtisodiy samaradorligi va jamiyatdagi talabi tahlil qilinadi. Shuningdek, bank mahsulotlarini kengaytirish bo'yicha istiqbollar va imkoniyatlar, xususan, raqamli bank xizmatlari va fintech (moliyaviy texnologiyalar)ning rivojlanishi bilan bog'liq yangi yo'nalishlar ko'rib chiqiladi. Maqola Islom banklarining iqtisodiy tizimda o'rni va ularning global miqyosda rivojlanish strategiyalarini o'rganishga qaratilgan.