ISLOM MOLIYASINI O‘ZBEKISTON BANK TIZIMIGA INTEGRATSIYA QILISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Abdushukurov Asadbek Alisher o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada islom moliyasining O‘zbekiston bank tizimiga integratsiya qilinishining asosiy muammolari va ularga yechimlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada islomiy moliyaning asosiy prinsiplari va ularning O‘zbekiston bank tizimi bilan integratsiyasini amalga oshirishda yuzaga keladigan qiyinchiliklar, imkoniyatlar va samarali usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonning amaldagi normativ hujjatlari va ilg‘or xalqaro tajribalar asosida bank tizimini islomiy moliya bilan uyg‘unlashtirish yo‘llari va tavsiyalar taqdim etiladi. Maqola, O‘zbekistonning moliyaviy tizimida islomiy moliyaning roli va uning samarali ishlashini ta'minlashda muhim yondashuvlarni ko‘rsatadi.