SUD-TIBBIY EKSPERTIZA (TIRIK SHAXSLAR) TEKSHIRUVIDA MALAKALI MUTTAXASISSLAR MASLAXATI ZARURLIGINI SUD-TIBBIY AHAMIYATI - Normamatova Gulmira Baxodir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Sud-tibbiy ekspertiza (tirik shaxslar) tekshiruvida malakali muttaxasisslar maslaxati zarurligini sud-tibbiy ahamiyati tahlil qilinadi.  Sud-tibbiy ko‘rikga kelgan ko‘rikdan o‘tuvchi fuqarolarni birlamchi tibbiy xujjatlariga shifokorlar tomonidan qo‘yilgan tashxislar to‘liq bo‘lmagan holatlarda malakali mutaxasisslar maslaxati zarur bo‘ladi, ushbu holatlarda sud-tibbiy ekspert tibbiy xujjatlarini ko‘zdan kechirgan xolda shifokorlar tomonidan qo‘yilgan tashxislar aniq bo‘lmaganda, shubxali tashxislar aniqlanganda hamda ko‘rikdan o‘tuvchi fuqarolar shikoyatlariga qarab mutaxasissga yo‘llanma asosida tashxisga aniqlik kiritish maqsadida savolarga qo‘yilib yuboriladi.