СПОРТНИНГ ИНСОН ХАЁТИДАГИ ВА ИШДАГИ ЎРНИ - Содиқова Феруза Мухсимжон қизи, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Спортнинг инсон ҳаётидаги ва меҳнат фаолиятидаги аҳамияти ёритилади. Спорт билан мунтазам шуғулланиш жисмоний саломатликни мустаҳкамлаш, руҳий барқарорликни таъминлаш ва меҳнат унумдорлигини оширишда муҳим омил ҳисобланади. Замонавий илмий тадқиқотлар спортнинг стрессни камайтириш, иммунитетни мустаҳкамлаш, касбий фаолиятда самарадорликни оширишдаги ўрнини исботлаб бермоқда. Шунингдек, мақолада спортнинг шахсий ҳаёт сифати ва касбий муваффақиятлар билан боғлиқлиги таҳлил қилинади.