INKLYUZIV TA'LIMNI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK PSIXOLOGIK ASPEKTLARI - Eshmamatova Setora,; Qoshmurodova Halima Norbekovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlimni tashkil etish jarayoni nafaqat texnik va moddiy jihatdan, balki pedagogik va psixologik nuqtai nazardan ham katta eʼtibor talab etadi. Bu jarayon turli ijtimoiy, individual va pedagogik omillarni chuqur anglashni, o‘quvchilarning psixologik holatini hisobga olishni va ularning o‘quv muhitiga to‘liq moslashishini taʼminlashni o‘z ichiga oladi. Inklyuziv taʼlimning asosiy maqsadi imkoniyati cheklangan bolalar bilan sog‘lom rivojlanayotgan boshqalar o‘rtasida teng huquq va imkoniyatlarni yaratishdir. Shu sababli, pedagogik va psixologik aspektlar taʼlim jarayonining sifatini belgilashda muhim rol o‘ynaydi.