IXTISOSLASHTIRILGAN GURUHLARGA BOLALAR PSIXOLOGIK - TIBBIY PEDAGOGIK KOMMISIYA XULOSASI - Eshmamatova Setora,; Karaxo‘jayeva Dilnoza Abduraxmonovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ixtisoslashtirilgan guruhlarga bolalar psixologik-tibbiy-pedagogik komissiya xulosasi taʼlim tizimida muhim ahamiyatga ega boʻlib, bu jarayon bolalarning individual ehtiyojlarini aniqlash va ularga mos taʼlim muhitini yaratishda asosiy vositalardan biridir. Psixologik-tibbiy-pedagogik komissiya, qisqacha PTPK deb ataladigan, mukammal tahlil va baholash asosida har bir bolaning sog‘lik holati, psixologik va pedagogik imkoniyatlarini o‘rganadi. Ushbu jarayonda bolaning jismoniy va ruhiy rivojlanishi, taʼlim olishga bo‘lgan qobiliyatlari batafsil tahlil qilinadi. Natijada bolaning shaxsiy xususiyatlariga mos keladigan ixtisoslashtirilgan taʼlim guruhiga joylashtirish to‘g‘risida qaror qabul qilinadi.