INKLYUZIV TA'LIM TIZIMI UCHUN MALAKALI PEDAGOGIK KADRLARNI TAYYORLASH, QAYTA VA MALAKASINI OSHIRISH - Eshmamatova Setora,; Eshonboyeva Nasiba Sadriddinovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim tizimining samarali ishlashi uchun malakali pedagogik kadrlarni tayyorlash, ularning malakasini oshirish va muntazam qayta tayyorlash muhim ahamiyatga ega. Inklyuziv taʼlim o‘ziga xos yondashuvlarni, metodlarni va maxsus bilimlarni talab qilishi tufayli pedagoglarning kasbiy tayyorligi taʼlim sifati va taʼlim oluvchilarning muvaffaqiyati uchun asosiy omil hisoblanadi. Shu sababdan, taʼlim sohasida faoliyat yuritayotgan mutaxassislarning inklyuziv taʼlim printsiplariga chuqur amal qilishi va professional ko‘nikmalarini doimiy ravishda oshirib borishi zarur.