O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR BILAN BOG'LIQ TAHLIL VA DASTLABKI BAHOLASH ISHLARI - Eshmamatova Setora,; Gafurova Malohat Abdukadirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasida imkoniyati cheklangan bolalar bilan bog‘liq tahlil va dastlabki baholash ishlari taʼlim, sog‘liqni saqlash va ijtimoiy himoya tizimlari tomonidan amalga oshiriladigan murakkab jarayonlardir. Bu jarayonlarning asosiy maqsadi imkoniyati cheklangan bolalarning individual ehtiyojlarini aniqlash, ularning salomatlik holatini, rivojlanish darajasini baholash va mos taʼlim hamda reabilitatsiya dasturlarini ishlab chiqishdir. Dastlabki baholash oila, mutaxassislar va davlat tashkilotlarining hamkorligi orqali amalga oshiriladi va u bolaning hayot sifatini yaxshilashda asosiy omil hisoblanadi.