INKLUZIV TA’LIM TIZIMI TAJRIBA-SINOVI ASOSIDA ALOHIDA TA’LIM MUASSASALARI FAOLIYATINI YO‘LGA QO‘YISH - Eshmamatova Setora,; Baxromiva Muxtaramabegim Hursanjonovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonda inkluziv ta’lim tizimini rivojlantirish yo‘nalishlari, ayniqsa, uni tajriba-sinov asosida alohida ta’lim muassasalarida amaliyotga joriy etish jarayonlari tahlil qilingan. Inkluziv ta’limning mazmuni, maxsus ehtiyojli bolalarni umumta’lim jarayoniga integratsiya qilishning ahamiyati, pedagogik hamda psixologik qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, xalqaro tajribalar bilan milliy amaliyot qiyoslangan va mavjud muammolarni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari inkluziv ta’lim samaradorligini oshirish hamda ijtimoiy tenglikni mustahkamlashga xizmat qiladi.