INKLYUZIV TA'LIM TIZIMI SOHASIDA NORMATIV BAZA TAKOMILLASHTIRISH - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi,; Rustamova Nargiza,; Sheraliyeva Sevara, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada inklyuziv ta’lim tizimini rivojlantirish va uni huquqiy-me’yoriy asoslarda mustahkamlash zaruriyati yoritiladi. Inklyuziv ta’lim imkoniyati cheklangan bolalarning teng huquqli ta’lim olish imkoniyatini ta’minlaydi. Shu sababli normativ-huquqiy hujjatlarni xalqaro standartlarga muvofiq takomillashtirish, milliy ta’lim siyosatida inklyuzivlik prinsiplarini mustahkamlash va samarali monitoring mexanizmlarini yaratish masalalari muhokama qilinadi.