BOSHLANG’ICH SINF SINDAN TASHQARI O’QISH DARSLARIDA CHET EL ADABIYOTI NA’MUNALARINI O’QITISH SAMARADORLIGI - Abdug’affarova Mashhura Abduqodir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini tashqari o‘qish darslarida chet el adabiyoti namunalarini o‘qitish samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda chet el adabiyoti asarlarini o‘quvchilarga moslashtirilgan shaklda taqdim etishning metodik jihatlari, o‘quvchilarda o‘qish motivatsiyasini oshirish va tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilarni matnni tushunishga, asosiy g‘oyalarni ajratib olishga va ijodiy fikrlashga o‘rgatish metodlari ham tadqiq qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, chet el adabiyoti namunalarini tashqari o‘qish darslariga integratsiya qilish o‘quvchilarning madaniy ongini oshiradi, ularning til va ifoda ko‘nikmalarini rivojlantiradi hamda o‘qish jarayonini qiziqarli va samarali qiladi.