AXLOQIY QADRIYATLAR VA TARBIYA MASALALARI - Abdumalikova Rohatoy Abdug'offor qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada jamiyat taraqqiyotida axloqiy qadriyatlarning o‘rni va ularni yosh avlod tarbiyasida shakllantirish masalalari yoritilgan. Unda milliy va umuminsoniy qadriyatlarning uyg‘unligi, ularni ta’lim jarayoniga singdirish yo‘llari hamda zamonaviy tarbiya tizimida uchrayotgan muammolar tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va jamiyatning hamkorlikdagi faoliyati orqali yoshlarning ma’naviy-axloqiy kamolotini ta’minlashning samarali yo‘llari haqida fikr yuritilgan. Maqola yakunida axloqiy qadriyatlarni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar berilgan.