ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARINI OPTIMALLASHTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Ubaydullayev Ibrohim, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya. Ushbu  maqolada zamonaviy ishlab chiqarish korxonalarida raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati, jarayonlarni optimallashtirishdagi ustunliklari hamda korxonalar statistikasiga asoslangan samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Raqamlashtirish sanoatning raqobatbardoshligini oshirishning asosiy omili ekani ilmiy asoslar bilan yoritiladi.