JINSIY YO’LLAR PASTKI QAVATINING NOSPETSIFIK YALLIG’LANISH KASALLIKLARI - Tursunaliyeva Hojiniso,; Xodjayeva Dilnoza Boburjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jinsiy yo‘llarning pastki qavati nospetsifik yallig‘lanish kasalliklari, ularning kelib chiqish sabablari va klinik belgilari yoritilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — infeksion bo‘lmagan etiologiyali yallig‘lanish jarayonlarining rivojlanish mexanizmini o‘rganish va ularni erta aniqlash usullarini ko‘rsatishdan iborat. Maqolada vaginit, vulvit va servitsit kabi kasalliklarning patogenezi, diagnostik usullari hamda zamonaviy davolash yondashuvlari tahlil qilingan. Shuningdek, profilaktika choralarining ahamiyati va bemorlarda qaytalanishning oldini olish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari ushbu kasalliklarni samarali boshqarish va klinik amaliyotni takomillashtirishga xizmat qiladi.