AUDIT JARAYONINING BOSQICHLARI VA AUDITORNING MAS’ULIYATI - Aygaliyeva Nargiza, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada audit jarayonining asosiy bosqichlari hamda auditor zimmasidagi mas’uliyatlar yoritilgan. Audit faoliyatini amalga oshirishda rejalashtirish, dalillarni yig‘ish, tahlil qilish va auditorlik xulosasini tayyorlash bosqichlarining mazmuni izchil bayon etiladi. Shuningdek, auditorning mustaqillik, maxfiylik, professional kompetentlik va xolislik kabi tamoyillarga amal qilish majburiyatiga alohida e’tibor qaratilgan. Mazkur maqola auditning nazariy asoslarini chuqur o‘rganayotgan talabalar, amaliyotchi auditorlar va buxgalteriya sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislar uchun foydali ilmiy-amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.