KECHA VA KUNDUZ ASARIDAGI MILLIY REALIYALAR - Muzaffarova Sevinch,; Omonova Zilola, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqola Cho‘lponning Kecha va Kunduz romanida aks etgan milliy marosimlarning tarjimasi masalasiga bag‘ishlanadi. Asarda o‘zbek xalqining urf-odatlari va turmush tarzi turli realiyalar orqali ifodalangan bo‘lib, ularni boshqa til o‘quvchisiga to‘g‘ri yetkazish jarayonida bir qator qiyinchiliklar yuzaga keladi.