NEVROZ QANDAY KASALLIK? BEMORLARDA NEVROLIK HOLATLAR TAHLILI - Shamayeva Muhabbat Baratovna,; Jonqobilova Qunduz Rustam qizi,; Azamatova Amina Azamatovna,; Xursanova Muxlisa Toxirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nevrozning kelib chiqish sabablari, turlari va uning asosiy klinik ko‘rinishlari yoritilgan. Nevrotik holatlarning bemorlarda qanday namoyon bo‘lishi, psixologik va klinik tahlil mezonlari ta’riflangan. Shuningdek, nevrozning diagnostik tamoyillari, davolash usullari va profilaktika choralariga ham alohida e’tibor qaratilgan. Maqola tibbiyot talabalari va amaliyotchi shifokorlar uchun qo‘llanma vazifasini bajaradi.