TA’LIM JARAYONIDA NAZARIY BILIMLARNI AMALIY KO‘NIKMALARGA AYLANITIRISHNING USLUBIY YECHIMLARI - Shomurodova Safargul Bekmurod qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada nazariy bilimlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularni amaliy ko‘nikmalarga aylantirishning psixologik-pedagogik mexanizmlari va zamonaviy metodik yechimlari yoritiladi. Maqolada kompetensiyaga asoslangan yondashuv, faol o‘qitish metodlari, innovatsion pedagogik texnologiyalar va dual ta’lim elementlarining nazariya-amaliyot integratsiyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishning ilmiy asoslari ham ko‘rsatilgan