ADABIY TAXALLUSLARNING LINGVOKULTUROLOGIK AHAMIYATI - Avezova Dilovar Salimovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada zamonaviy filologiya milliy madaniyatni chuqur o‘rganishga intilayotgan kompleks fan sifatida tilning madaniy va pragmatik axborotni qanday kodlashi masalasiga olib borilayotga tadqiqotlar haqida fikr yuritiladi. Bunda onomastika — xususan, adabiy taxalluslar — lingvokulturologik tadqiqotlarning muhim obyektiga aylanadi. Chunki adabiy nomlar nafaqat individual uslubiy vosita, balki muayyan xalq madaniyati, ijtimoiy tasavvuri va tarixiy tajribasining ham yashirin, ham ochiq ko‘rinishdagi ifodasidir.