ЎЗБЕКИСТОНДА ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРЛАРИНИНГ ВАЗИФАЛАРИ ВА САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШ - Маманов Дилшод Шерзод ўғли,; Нимаитов Шерзод Ниматжонович, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада Ўзбекистон Республикаси ички ишлар органларида хизмат қилувчи профилактика инспекторларининг ҳуқуқий мақоми, фаолиятининг ташкилий асослари, ҳисобдорлик ва жамоатчилик назорати механизмлари атрофлича таҳлил этилган. Ҳаракатлар стратегияси, ПФ-4947 ва ПФ-6247-сон фармонлар ҳамда ПҚ-2896-сон қарор асосида профилактика инспекторларининг давлат хизматчиси сифатидаги вазифалари, очиқлик ва ҳисобдорлик талаблари, уларнинг жамоат хавфсизлигини таъминлашдаги ўрни ёритилган. Шунингдек, инспекторлар фаолиятида учраётган мавжуд муаммолар – ҳисобдорлик механизмларининг етарлича самарали эмаслиги, ортиқча вазифалар юкланиши, ахборот тизимларидан фойдаланишда муаммолар, самарадорликни баҳолаш мезонларининг аниқ эмаслиги каби масалалар таҳлил қилиниб, уларни бартараф этишга қаратилган аниқ таклиф ва тавсиялар берилган.