PYCHARM MUHITI VA UNING DASTURLASHDAGI O’RNI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich,; Solijonova Gulsanam Sodirjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada PyCharm dasturlash muhiti va uning Python dasturlashidagi o‘rni keng qamrovli tahlil qilinadi. PyCharm IDE ning tuzilishi, komponentlari, funksional imkoniyatlari, integratsiya mexanizmlari hamda dasturchilar samaradorligini oshirishdagi roli chuqur o‘rganiladi. IDE ning kod tahlili, refaktoring vositalari, virtual muhitlar bilan ishlash imkoniyatlari, web-ramkalar bilan integratsiyasi va testlash tizimlari alohida ko‘rib chiqiladi. Maqola ta’lim jarayonida, ilmiy ishlarda va real amaliy loyihalarda PyCharm platformasidan foydalanishning afzalliklarini ochib beradi.