IJTIMOIY ISH BOʻYICHA DASTLABKI MAKTABLAR: GUMANITAR INQIROZLAR, URBANIZATSIYA VA MODERNIZATSIYA SHAROITIDA SHAKLLANISH OMILLARI - Mahmudova Ozoda,; Habibjonova Nodira, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijtimoiy ishning dastlabki maktablari shakllanishiga ta’sir ko‘rsatgan gumanitar inqirozlar, urbanizatsiya va modernizatsiya jarayonlari ilmiy tahlil qilinadi. XIX–XX asrlarda yuzaga kelgan ijtimoiy o‘zgarishlar fonida ko‘makka muhtoj guruhlarning ehtiyojlari ortib, ijtimoiy ishni kasb sifatida shakllanishiga zamin yaratgan omillar ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, maqolada tarixiy tajribalar zamonaviy ijtimoiy ish tizimining rivojlanishiga qanday ta’sir qilgani ilmiy asosda yoritiladi.