IJTIMOIY ISHCHILAR: MAKTABLARINING SHAKLLANISHI: TARIXIY BOSQICHLARI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI. - Qurvonaliyeva Gulzoda,; Habibjonva Nodira., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Mazkur tezis ijtimoiy ishchilar maktablarining shakllanishi, ularning tarixiy bosqichlari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalarini ilmiy tahlil qiladi. Unda ijtimoiy ish kasbining dastlabki paydo bo‘lish omillari, XIX–XX asrlarda professionalizatsiya jarayoni, sovet davridagi o‘ziga xosliklar, mustaqillikdan keyingi O‘zbekistondagi yangi institutlashuv jarayonlari va hozirgi global tendensiyalar yoritilgan. Tadqiqot ijtimoiy ishchilar tayyorlash tizimining takomillashuvi, universitetlar va amaliyot markazlari o‘rtasidagi integratsiya, kasbiy etikani mustahkamlash hamda xalqaro standartlarga yaqinlashuv jarayonlarini qamrab oladi