IJTIMOIY ISHCHILARNING ILK TA’LIM MUASSASALARI:JAMIYAT EHTIYOJLARIDAN AKADEMIK FANGA TOMON YO’L - Xumorabonu Akmaljon qizi,; Habibjonova Nodira Shavkat qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy ish kasbining shakllanishi va uning ilk ta’lim muassasalarida rivojlanish jarayoni tahlil qilinadi. Jamiyatda ijtimoiy yordamga bo‘lgan ehtiyojning ortishi, turli ijtimoiy muammolar va ularni professional darajada hal qilish zarurati ijtimoiy ishning mustaqil fan sifatida shakllanishiga asos bo‘lgan. Tadqiqotda ijtimoiy ishchilikning tarixiy ildizlari, dastlabki ta’lim dasturlari, nodavlat va davlat tashkilotlarining bu jarayondagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, amaliy tajribadan akademik fanlarga o'tish jarayoni, ilmiy yondashuvlar shakllanishi va zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqola ijtimoiy ishning jamiyat ehtiyojlariga mos ravishda rivojlanish mexanizmlarini ochib berib, ijtimoiy xizmatlar sifatini oshirishda ta’lim muassasalarining strategik ahamiyatini ta’kidlaydi.