BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING O‘QUV FAOLIYATIDA KREATIV FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Raximov X.A.,; Xudoyberdiyeva Nilufar Musurmon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘quv faoliyatida kreativ fikrlash qobiliyatini rivojlantirish muhimligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada o‘quvchilarda ijodiy tafakkur, muammo yechish va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish usullari, pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlar tahlil qilinadi. Shuningdek, dars jarayonida kreativ yondashuvlarni tatbiq etishning ta’lim sifati va o‘quv motivatsiyasiga ta’siri ko‘rsatib berilgan. Maqola pedagoglarga boshlang‘ich sinf darslarida kreativlikni rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.