BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARINI IJODIY FAOLIYATGA TAYYORLASHGA QO'YILADIGAN PEDAGOGIK TALABLAR - Dilnoza Meylieva Rakhmatillayevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Abstrakt  —  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarini  ijodiy  faoliyatga tayyorlashga  qo‘yiladigan  pedagogik  talablar  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Globallashuv sharoitida ta’limning asosiy vazifasi — mustaqil fikrlovchi va ijodkor shaxsni shakllantirish ekani ta’kidlanadi. Ijodiy salohiyatning psixologik-pedagogik xususiyatlari, kreativ fikrlashni rivojlantiruvchi omillar, divergent fikrlash, tasavvur va refleksiya  kabi  ichki  komponentlar  yoritiladi.  Shuningdek,  konstruktivizm,  faoliyat yondashuvi,  muammoli  ta’lim,  shaxsga  yo‘naltirilgan  pedagogika  hamda  STEAM-integratsiya ushbu jarayonning metodologik asoslari sifatida ko‘rib chiqiladi.