ABDULLA QAHHOR KOMEDIYALARINING SOTSIOLINGVISTIK TAHLILI - Ung‘alova Mashxura Akmal qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya.Abdulla  Qahhor  komediyalarining  sotsiolingvistik  tahliliga bag‘ishlangan  ushbu  maqolamizda  Abdulla  Qahhor  komediyalarida  til  va  nutqda barqaror  qo‘llanuvchi  birliklar,variativlik  hodisalari,komediyalaridagi  so‘z,so‘z birikmasi  va  gaplardagi  “ma’no  ichida-  ichki  ma’no”,  arxaizm-leksema,uzual ma’no va okkazional ma’no haqida fikr boradi.Hammamizga ayonki ,maqolamizda yoritilmoqchi bo‘lgan, yuqoridagi tahlil vositalarining nutqqa olib kirilishi shu bilan birga  asarning  til  uslubida  keng  qo‘llanilishi  har  bir  shaxs  nutqining  jozibadorligi, asarning yanada jonli bo‘lishini ta’minlaydi. Shundan  kelib  chiqib,  Abdulla  Qahhor  komediyalarining tilshunoslik,adabiyotshunoslik va sotsiolingvistika nuqtayi nazaridan tahliliga e’tibor qaratildi.