O‘ZBEKISTONNING SAVDO, TA’LIM VA SUV RESURSLARINI BOSHQARISH ORQALI MARKAZIY OSIYODA MINTAQAVIY INTEGRATSIYADAGI ROLI - Choriyev Nuriddin Xushboqovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekistonning Markaziy Osiyo mintaqasida savdo, ta’lim  va  suv  resurslarini  boshqarish  orqali  iqtisodiy  integratsiya  va  barqaror taraqqiyotdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Mintaqaviy  savdo  aloqalari,  xalqaro  ta’lim hamkorligi va transchegaraviy suv resurslarining boshqarilishi orqali mintaqada o‘zaro manfaatli hamkorlik va barqarorlikni ta’minlash jarayonlari ko‘rib chiqiladi.