VETNAM VA XITOYNING JANUBIY XITOY DENGIZIDAGI HUDUDIY NIZOLAR MASALASIDAGI SIYOSATINING YANGI DAVRDAGI HOLATI - Sharipov Baxodir Faxriddinovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Vetnam va Xitoy o‘rtasidagi uzoq tarixiy munosabatlar hozirgi bosqichdagi  o‘zaro  aloqalar  xususiyatlariga  jiddiy  ta’sir  ko‘rsatgan.  Tomonlar o‘rtasida  dushmanlik,  keng  ko‘lamli  harbiy  to‘qnashuvlar  bo‘lgan  davrlar  ham, barqaror va hurmatga asoslangan munosabatlar davri ham kuzatilgan. Hatto XX asrda sotsialistik  birodarlik  do‘stligi  bosqichi  ham  bo‘lgan,  biroq  bu  yana  dushmanlikka o‘zgargan va hozirgi kunda deyarli tiklangan holatga kelgan.