O‘ZBEKISTON VA ROSSIYA FEDERATSIYASIDAGI MANZIL- KOLONIYA TIZIMINING QIYOSIY-HUQUQIY TAHLILI - Ravshanov Abbos Odil O’g’li,; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada O‘zbekiston va Rossiya Federatsiyasida jazo ijrosi tizimining nisbatan  yengil  shakli  —  manzil-koloniya  institutining  huquqiy  asoslari,  tashkiliy tuzilmasi hamda qo‘llanish amaliyoti qiyosiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilindi. Ikkala  davlatning  jazo  ijro  siyosati,  mahkumlarning  maqomi,  nazorat  darajasi, intizomiy choralar va mehnat faoliyatiga qo‘yilgan talablar o‘rganilib, o‘xshash va farq qiluvchi  jihatlar  aniqlandi.  Tadqiqot  natijasida  inson  huquqlarini  kafolatlash, resotsializatsiya  samaradorligini  oshirish  va  zamonaviy  jazo  tizimiga  moslashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.