KONLARNI TAJRIBA SANOATIDA ISHLATISH BOSQICHIDA QUDUQLARNING ISH REJIMINI TAHLIL QILISH VA OPTIMALLASHTIRISH - Ergashev Javohir Yoʻldoshali oʻgʻli; Gʻoyibnazarov Maqsud Orqaboy oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada konlarni tajriba sanoatida ishlatish jarayonida quduqlarning ish rejimini  tahlil  qilish  va  optimallashtirish  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqotning asosiy  maqsadi  —  quduqlarning  ishlash  parametrlarini  kuzatish,  samaradorligini baholash  va  resurslardan  maksimal  darajada  foydalanishni  ta’minlashdir.  Ishlab chiqilgan metodlar va tavsiyalar kon ishlarining iqtisodiy va texnik samaradorligini oshirishga qaratilgan.