V2P TEXNOLOGIYALARINING TRANSPORT TIZIMIDA QO‘LLANILISHINI MODELLASHTIRISH USULLARI TAHLILI - Xakimov Mavlonbek Solijon o‘g‘li; Yusupov Sarvarbek Sodiqovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  transport  vositasidan  piyodaga  yo‘naltirilgan V2P  (vehicle-to-pedestrian)  aloqa  tizimlarining  zamonaviy  kooperativ  intellektual transport tizimlari (C-ITS) doirasida qo‘llanilishi, ularning texnologik imkoniyatlari hamda  modellashtirish  usullari  ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  yo‘l harakati  xavfsizligini  oshirishga  qaratilgan  raqamli  texnologiyalarni  samarali  joriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqishga xizmat qiladi.