ELEKTROMOBILLARGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH JARAYONIDA VAQT ME’YORLARINI ANIQLASH USULLARINING TAHLILI - Esonboyev Behzodbek Murodjon o‘g‘li,; Inoyatxodjaev Jamshid Shuxratullaevich,; Yusupov Sarvarbek Sodiqovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  elektromobillarga  texnik  xizmat  ko‘rsatish jarayonining mehnat sig‘imi va vaqt me’yorlarini aniqlashda qo‘llaniladigan asosiy metodlar  -  analitik,  tajriba-statistik,  normativ  va  eksperimental  yondashuvlar  ilmiy asosda tahlil qilinadi. Elektromobil konstruksiyasining o‘ziga xos jihatlari, xususan yuqori kuchlanishli (HV) tizimlar va quvvat elektronikasining murakkabligi xizmat jarayonlarida  vaqt  me’yorlarini  aniqlashni  an’anaviy  ichki  yonuv  dvigatelli avtomobillardan farq qiluvchi yondashuvlar asosida belgilash zarurligini ko‘rsatadi. Maqolada  har  bir  metodning  afzalliklari,  cheklovlari  hamda  ularni  amaliy  qo‘llash imkoniyatlari baholanadi.