BOSHLANGʻICH SINFLARDA "TABIATSHUNOSLIK" DARSLARINI TASHKIL ETISHDA SAMARALI METODLAR - Elmuratova Dilrabo Muhammatovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga tabiatshunoslik fanidan  samarali  ta’lim  berishning  metodik  jihatlari  atroflicha  tahlil  qilinadi. Tabiatshunoslik  fanining  o‘quvchilar  dunyoqarashini  shakllantirishdagi  ahamiyati, darslarni qiziqarli va esda qolarli tashkil etish usullari yoritilgan. Maqola boshlang‘ich sinf  o‘qituvchilari,  metodistlar  va  pedagogika  oliy  o‘quv  yurtlari  talabalari  uchun qimmatli metodik tavsiyalar hamda ilg‘or tajribalarni o‘z ichiga oladi.  Shuningdek, maqolada boshlang'ich sinfda tabiatshunoslikni o'qitishda innovatsion texnologiyalar va ilg'or metodlarni qo'llash bo'yicha tavsiyalar beradi.