SOG’LOM SHAXS HAYOTIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O’RNI - Toshpulatova Hilola.,; Axmedov Baxtiyor Tursunovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada psixologik xizmatning sog'lom shaxs hayotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Psixologik xizmat insonning ruhiy holatini barqarorlashtirish, shaxsiy  rivojlanishini  qo'llab-quvvatlash  hamda  stress,  xavotir  va  ijtimoiy muammolarni  yengishda  yordam  beruvchi  muhim  tizim  sifatida  ko'rib  chiqiladi. Tadqiqot davomida psixologik yordamning profilaktik, maslahat berish va korreksion yo'nalishlari  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  sogʻlom  psixologik  muhitni  shakllantirish orqali jamiyatda ijtimoiy barqarorlikni ta'minlashning nazariy asoslari yoritiladi.