KIBERXAVFSIZLIKNING MILLIY IQTISODIYOT BARQARORLIGIGA TA’SIRI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li,; Masharipova Dinora Xudaybergan qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya : Ushbu maqolada kiberxavfsizlikning milliy iqtisodiyot barqarorligiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyotning kengayishi sharoitida davlatlar moliyaviy tizimlar, bank sektori, energetika infratuzilmasi, transport tizimlari va davlat boshqaruvi jarayonlarida kiberxavfsizlikning strategik ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi. Maqolada O‘zbekistonda kiberxavfsizlikni mustahkamlash bo‘yicha qabul qilinayotgan davlat dasturlari, huquqiy-me’yoriy bazaning shakllanishi, axborot infratuzilmasiga tahdidlar xususida ilmiy yondashuv asosida fikr yuritilgan. Shuningdek, kiberxavfsizlik darajasining investitsiya muhitiga, xalqaro raqobatbardoshlikka va iqtisodiy o‘sish sur’atlariga ta’siri asosli dalillar bilan ko‘rsatib berilgan.