ELEKTRON HUKUMAT TIZIMINING IQTISODIYOTGA TA’SIRI: EMPIRIK TAHLIL - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li,; O‘ktamboyev Shoxabbos, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada elektron hukumat tizimlarining milliy iqtisodiyot rivojiga ko‘rsatadigan ta’siri empirik va tahliliy yondashuv asosida o‘rganiladi. Tadqiqot davomida elektron hukumatning davlat boshqaruvi samaradorligini oshirish, byurokratik to‘siqlarni qisqartirish, iqtisodiy jarayonlarda shaffoflikni kuchaytirish hamda davlat xizmatlari sifatini yaxshilashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida elektron hukumat tizimlarini joriy etish jarayonining iqtisodiy samaradorligi, raqamli transformatsiya bilan bog‘liq muammolar va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari yoritib beriladi. Maqola natijalari elektron hukumatni rivojlantirish bo‘yicha strategik qarorlar qabul qilishda ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.