BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASINING IQTISODIY TRANZAKSIYALARDA QOʻLLANILISHI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat oʻgʻli,; Mammatsalayeva Madina Rasul qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Soʻnggi yillarda raqamli texnologiyalar  jadal rivojlanishi natijasida iqtisodiyotda tub oʻzgarishlarni yuzaga keltirmoqda.  Ayniqsa,tranzak-siyalarni tez,xavfsiz va arzon amalga oshirishga qaratilgan innovatsion yechimlar kundan-kunga kengayib bormoqda.Shulardan eng muhim- laridan biri –blokcheyn texnologiyasidir.Bu texnologiya maʼlumotlarni markazlashmagan holda saqlash va tasdiqlashga asoslanib,iqtisodiy tranzaksiyalarni mutlaqo yangi bosqichga koʻtarmoqda.