O‘ZBEK TILIDA UNLI TOVUSHLARNING MA’NO FARQLASHDAGI (FONOLOGIK) AHAMIYATI - Adilbekova Barchinoy Umirbek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi unli tovushlarning fonologik xususiyatlari va ularning so‘z ma’nosini farqlashdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida unlilarning fonema sifatidagi vazifasi yoritib beriladi. Shuningdek, unli tovushlarning nutq jarayonidagi funksional ahamiyati misollar asosida ochib beriladi. Maqolada fonologik tahlil usulidan foydalanib, o‘zbek tilida unlilarning semantik yuklamasi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari o‘zbek tilining fonologik tizimini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.